Sastojci:
100 g ražanog brašna
100 g ječmenog brašna
100 g pšeničnog integralnog brašna
3 šake oraha
50 ml ulja
1 kašičica soli
130 ml tople vode
20 g kvasca
1 kašičica šećera
Priprema:
1. Kvasac i šećer preliti toplom vodom, promešati i ostaviti da zapeni.
2. U većoj činiji promešati brašna i so, pa dodati pripremljen kvasac i ulje. Zamesiti testo, pokriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom da se duplira.
3. U testo dodati krupno seckane orahe i premesiti na brašnom posutoj radnoj površini.
4. Hleb smestiti u kalup obložen papirom za pečenje i pokriti krpom. Ostaviti na toplom da nadođe.
5. Peći u ugrejanoj pećnici na 180ºC oko 40 minuta.
6. Izvaditi i ostaviti hleb na rešetkastoj površini da se potpuno ohladi.