Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
200 ml jogurta
2 kašike seckanog pešruna
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
½ kašičice đumbira
2 kašike aceto balsamico
2 jabuke
ulje
Priprema:
1. U jogurt dodati seckani list peršuna, so, biber, đumbir i pileće meso iseckano na kockice. Marinirati meso oko 2 sata na hladnom mestu. Štapiće za roštilj potopiti u vodu i ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
2. Jabuke oljuštiti pa iseći na kriške ili manje kockice.
3. Meso i jabuke naizmenično ređati na štapiće, dodatno začiniti, premazati bazlamikom i uljem.
4. Peći na ugrejanom gril ili teflonskom tiganju. Redovno okretati štapiće kako bi se meso ravnomerno ispeklo sa svih strana.
5. Poslužiti toplo uz preliv ili salatu po izboru.