Start Glavna jela Ražnjići u saftu od povrća

Ražnjići u saftu od povrća

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
raznjici

Priprema:

1. Meso i slaninu iseći na jednake komade, a manje glavice luka očistiti i preseći napola. Na ražnjiće ređati sastojke sledećim redosledom: meso, slanina, luk i završiti komadićem mesa.
Posoliti i pobiberiti.
2. Sitno iseckan luk propržiti na ulju, pa dodati iseckane šargarepu i koren peršuna. Sve dinstati na umerenoj vatri dok ne omekša. Pri kraju dodati peršunov list, a zatim i začine, kašiku paradajz pirea i 2 kašike vina.
3. U tiganj sa povrćem prebaciti ražnjiće. Poklopiti i dinstati oko 90 minuta, povremeno ražnjiće okretati.
4. Oljuštiti jabuku, iseći je na 8 delova, pa je dinstati zajedno sa ražnjićima. Jabuke izvaditi pre nego što se raspadnu pa ih servirati uz gotovo jelo.

Prilog:
1. Krompir sa ljuskom dobro oprati, pa svaki posebno uviti u alu-foliju i ispeći u rerni.
2. Ispečen krompir oljuštiti, preseći napola, posoliti i na svaki komad staviti kašičicu kisele pavlake.
3. Krompir i ražnjiće posuti peršunovim listom u servirati dekorisane jabukama.

Recept Danute Šereš iz Budisave
Recept Danute Šereš iz Budisave