Sastojci:
400 g brašna
15 g svežeg kvasca
½ kašičice soli
½ kašičice šećera
170 ml mleka
40 ml ulja
1 jaje
puter
120 g sira
50 g šunke
Priprema:
1. Kvasac pomešati sa šećerom i rastopiti u mlakom mleku. Ostaviti na toplom da zapeni.
2. U dubljoj posudi pomešati brašno i so, dodati kvasac, ulje i jaje pa zamesiti testo da bude glatko i lako za rad.
3. Prekriti i ostaviti na toplom da se duplira.
4. Nadošlo testo podeliti na 16 delova, oblikovati loptice, pokriti i ostaviti da malo odmore.
5. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u elipsasti oblik, pa gornju polovinu uzdužno raseći na 4-5 mesta.
6. Na donju polovinu staviti izmrvljeni sir i parče šunke pa zamotati. Postupak ponavljati i sa ostalim jufkama.
7. Kiflice ređati na pleh obložen papirom za pečenje, premazati rastopljenim puterom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 15-20 minuta tj. dok fino ne porumene.