4. Zatim, postepeno dodavati šećer i nastaviti mućenje sve dok se ne dobije vrlo gusta masa, kroz koju se mikser teže okreće.
5. Dodati jedno po jedno jaje, uz neprekidno mućenje.
6. Na kraju, dodati prosejano brašno (neophodan korak) pomešano sa solju, pa kratko mutiti mikserom, da ne bude grudvica i da se brašno poveže.
7. Pripremljenu smesu preručiti u kalup (nikako ne ravnati površinu) par puta podići i ispustiti kalup (sa male visine), kako bi se smesa rasporedila i višak vazduha izašao na taj način.
8. Peći u ugrejanoj rerni oko 35 minuta. Važno – ne otvarati rernu prvih 20 minuta. Za pripremu patišpanja u četvrtastom i plićem plehu dovoljno je 20 minuta. Dalji postupak je isti.
9. Isključiti pećnicu a patišpanj ostaviti još desetak minuta, da se postepeno ohladi.
10. Nakon toga, patišpanj izvditi iz pećnice i ostaviti da se hladi desetak minuta, pa nožim proći po obodu, kako bi se pečeno testo što lakše odvojilo od posude. Zatim, na površinu biskvita položiti dlan i pažljivo okrenuti kalup, kako bi izvadili patišpanj.
11. Na kraju, patišpanj ostaviti na rešetkastoj podlozi da se potpuno ohladi i koristiti za pripremu torti ili drugih poslastica, po želji.