Sastojci:
250 g tankih kora za pitu
90 g brašna
½ praška za pecivo
100 ml ulja
100 ml jogurta
100 ml kisele vode
400 g šampinjona
1 glavica crnog luka
so, biber
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Kore podeliti tako da svaki rolat ima po tri kore (ukupno devet kora).
2. Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, uljem, jogurtom i kiselom vodom, te posoliti.
3. Na ulju propržiti seckani crni luk i dodati šampinjone isečene na listiće. Dinstati dok voda ne uvri, pa začiniti po ukusu mešavinom začina i mlevenim biberom.
4. Svaku koru filovati nadevom od jogurta, a na svaku treću stavljati nadev od šampinjona, pa ih urolati.
5. Rolate kružno redđati u tepsiju, tako da se dobije oblik puža i peći na 200°C dok ne porumene.
6. Pita se može služiti topla ali i hladna jer je jednako ukusna.