Panda piletina sa pomorandžom
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 jajeta
– brašno po potrebi
– 1 kašika kukuruznog brašna
– ulje (za prženje)
– so, biber
za sos
– 2 pomorandže
– 1,5 kašika soja sosa
– 1,5 kašika vode
– 4 kašike šećera
Priprema
1. Meso iseći na kocke veličine zalogaja.
2. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja. Posoliti ih i pobiberiti po ukusu.
3. Dodavati brašna po potrebi uz neprestano mešanje. Smesa treba da bude gušća kako bi se zalepila za meso.
4. Dodati kocke mesa i dobro promešati kako bi se smesa ravnomerno rasporedila.
5. U dubljem tiganju dobro zagrejati ulje. Kašikom lagano spuštati jedno po jedno parče mesa. Pržiti sa obe strane dok ne porumeni. Voditi računa da se ne prekuva.
6. Nakon toga izvaditi na papirni ubrus, da se ocedi od suvišne masnoće.
7. Za to vreme u šerpicu sipati šećer. Iscediti pomorandže i dodati ih u šerpicu. Mešati dok se šećer ne otopi, a zatim ostaviti da provri.
8. Tiganj obrisati, dodati malo ulja, pa sipati sirup od pomorandže. Dodati soja sos i vodu, te promešati.
9. Zatim ubaciti meso i ostaviti da provri. Dodati kašiku kukuruznog brašna, razmućenog u malo vode, i promešati.
10. Skloniti sa ringle i ostaviti nekoliko minuta kako bi se sos zgusnuo. Poslužiti uz kuvani pirinač.
Recept Ljubice Bodirože iz Novog Sada