Crni rižoto s morskim plodovima
Sastojci:
– 400 g morskih plodova
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 5 g mastila sipe
– 250 g šampinjona
– 70 g pirinča
– ulje
– 2 kašike seckanog peršuna
– 30 g margarina
– mešavina začina
Priprema
Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati. Šampinjone iseći na listove. Pirinač bariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šampinjone te i njih pržiti uz povremeno mešanje dok suvišna tečnost ne uvri. Dodati morske plodove i kratko ih propržiti da omekšaju. Potom dodati pripremljeni pirinač, mastilo sipe, peršun i začine po ukusu, pa polako promešati i kratko prokuvati. U gotovo, još toplo jelo dodati margarin i mešati dok se ne rastopi.