Sarmice od kelja
32,5 g ugljenih hidrata
Savršen spoj kelja i humusa omogućiće vam da u organizam unesete obilje hranljivih sastojaka.
Sastojci:
Listovi kelja
2 glavice crnog luka
3-4 šargarepe,
500 g kukuruza
200 g humusa
100 g graška
malo peršuna
mešavina začina
biber
Priprema
1. Potrebno je odvojiti listove kelja i obariti ih u kipućoj, posoljenoj vodi.
2. Crni luk sitno iseckati i dinstati na malo ulja, a potom dodati sitno seckanu šargarepu, kukuruz i grašak.
3. Doliti oko 1 dl vode i sitno seckani peršun, mešavinu začina i bibera.
4. Nakon što je fil gotov, procediti ga i pomešati sa humusom, a zatim njime napuniti listove kelja.
5. Sarmice poređati u pleh i politi slanom vodom (po želji dodati i sitno seckan paradajz). Zapeći u rerni. Prijatno!
Savet: Humus je bogat proteinima, zbog čega pruža dugotrajan osećaj sitosti. Naučnici smatraju da može sniziti nivo šećera u krvi, te smanjiti nivo lošeg holesterola.
Nutritivna vrednost po porciji: 196 kalorija, 1,75 g masti, 0 mg holesterola, 346 mg natrijuma, 32,5 g ugljenih hidrata, 8,1 g proteina