Start Glavna jela Povrće Recepti za 3 ukusna jela s kupusom

Recepti za 3 ukusna jela s kupusom

Varivo s mladim kupusom

DH
DH

Sastojci:
– glavica mladog kupusa
– 350 g junetine bez kostiju
– 2 šargarepe
– 1 veća glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 100 g celera
– 2 paradajza
– 2 kašike pirinča
– 3 dl soka od paradajza
– 2 kašike seckanog
– peršuna
– 1/2 kašičice mlevene
– paprike
– mešavina začina, ulje

Priprema
1. Mladi kupus očistiti od korena i spoljnih listova pa iseći na krupnije kocke. Junetinu takođe iseckati na kocke.
2. Šargarepu očistiti i iseći na kolutove, a celer izrendati na krupno rende. Crni luk i paradajz iseckati na kockice, a beli luk što sitnije iseći.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati junetinu, šargarepu i celer pa kratko propržiti da meso promeni boju. Potom dodati mladi kupus i nastaviti sa dinstanjem, dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati seckani paradajz, sok od paradajza, mlevenu papriku, pirinač, peršun i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.