Start Glavna jela Supe i čorbe Recepti za 4 zdrave, povrtne čorbe

Recepti za 4 zdrave, povrtne čorbe

Bela čorba

DH
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 3 šargarepe
– 1 glavica crnog luka
– 1 koren peršuna
– 1/2 celera
– 150 g šampinjona
– 50 g pirinča
– 2 dl jogurta
– 1 dl mleka
– 1 kašika pavlake
– 1 kašika brašna
– mešavina začina, biber
za knedle
– 150 g mlevenog mesa
– 40 g pirinča, so

Priprema
1. Šargarepu, koren peršuna i celer oljuštiti i izrendati na krupno rende.
2. Šampinjone i crni luk iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a zatim dodati ostalo rendano povrće. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi, dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posuti brašnom, promešati i naliti vodom da ogrezne.
5. Dodati pirinač, začine po ukusu i kuvati dok ne proključa. Dodavati jednu po jednu knedlu od mesa i nastaviti sa kuvanjem.
6. Kada knedle omekšaju, sipati jogurt, mleko, dodati pavlaku i kuvati još 5 minuta
Knedle od mesa
U manjoj posudi sjediniti mleveno meso i obaren pirinač, začiniti po ukusu i dobro izmešati. Nauljenim rukama oblikovati knedle.