3. Čokoladne štanglice sa bademom
Slatke grickalice su uvek poželjne… Pogotovo ako su od čokolade!
Sastojci:
za fil
– pola šolje suvog, nezaslađenog kokosa
– 2 kašike kokosovog ulja
– 3 kašike javorovog sirupa
– 1 kašičica vanile
– Prstohvat soli
za preliv
– 1/3 istopljenog kakao putera
– 1/3 kakaa u prahu
– 2 kašike javorovog sirupa
– prstohvat morske soli
– 12 badema
Recept za dijetalne čokoladne štanglice
Priprema
U blenderu sameljite sve sastojke, da se dobro pomešaju i sjedine. Zatim izvadite smesu i napravite 12 mini pravougaonika, koje ćete poređati u tepsiju. Stavite ih u frižider na 30 minuta.
Istopite kako puter, a zatim u njega polako sipajte kakao prah, javorov sirup i so, mešajući sve vreme. Svaku štanglicu umočite u napravljeni preliv i vratite ih u tepsiju. Ponovo ih vratite u frižider na 10 – 15 minuta. Ovo uradite dva puta. Na kraju utisnite po jedan badem u štanglicu i opet vratite u frižider na 15 minuta ili duže. Pre nego što ih servirate, držite ih izvan frižidera 15 minuta.