Start Predjela Ostalo Recepti za 5 zdravih i ukusnih grickalica bez glutena

Recepti za 5 zdravih i ukusnih grickalica bez glutena

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

4. Hrskavi čips od kelja
Kako kelj pripada porodici kupusa, smatra se jednim od najzdravijih zelenih namirnica na Zemlji. Može biti sastojak mnogih obroka, ali ćete ovog puta praviti grickalicu od njega.
Sastojci:
– 1 veza kelja
– 1 kašika maslinovog ulja
– 1 kašičica košer soli
– 1/2 do 1 kašike svežeg samlevenog bibera (u zavisnoti koliko želite da bude začinjen čips)

Priprema
Dobro operite i osušite listove kelja. Za to vreme zagrejte rernu na 160 stepeni i na dve tepsije stavite papir za pečenje.
Odstranite središnja zadebljala rebra sa kelja. U posebnoj činiji pomešajte maslinovo ulje, so i biber i u ovaj preliv umačite listove kelja, pa ih ravno postavljajte u tepsije, pazeći da se ne poklapaju. Pecite ih u rerni oko 15 minuta i prevrćite listove kako ne bi izgoreli.