Ukoliko bebi nije uvedeno žumance, ovo jelo je odlično i bez njega, ali uz dodatak par kapi maslinovog ulja ili malo putera.
Sastojci:
– šaka svežeg mladog spanaća
– dve kašike pirinča
– narandžasta bundeva (deo veličine dlana)
– jaje
Priprema:
1. U posebnoj šerpici obariti šaku spanaća, te procediti (spanać se bari tako da se ubaci u uzavrelu vodu i kuva 3 – 5 minuta).
2. U drugoj šerpici u malo vode kuvati pirinač i bundeva, te iseći na komade.
3. Posebno tvrdo obariti jaje.
4. U tanjiru viljuškom izgnječiti sav spanać sa većinom pirinča i bundeve, te dodati žumance. Po potrebi jelo može i da se izblendira.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net