Priprema:
1. U dubljoj vangli razmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašna, pa preliti toplom vodom. Ostaviti 5-10 minuta da kvasac krene.
2. Potom dodati još malo brašna i so, pa naizmenično dodavati pomalo ulja (2,5 dl) i pomalo brašna, sve dok se ne umesi fino i glatko testo.
3. Ostaviti testo da nadođe oko 30 minuta.
4. Za to vreme margarin penasto umutiti sa 50 ml ulja i dodati 2-3 kašičice mešavine suvog biljnog začina. (Odvojiti od smese 1 kašiku i pomešati sa kašikom ulja za premazivanje kiflica).
5. Testo razviti oklagijom što tanje, oko 1 mm i celu površinu premazati smesom od margarina.
6. Zatim uviti testo u rolat i rukom ga blago spljoštiti. Seći nožem trougliće u cik-cak (ne jako debele), pa ih poređati u podmazanu tepsiju i premazati ih prethodno odvojenom
smesom.
7. Ostaviti kiflice 15-20 minuta da narastu i peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta (ili dok ne porumene).
8. Testo će tokom pečenja dobiti oblik pužića.