Priprema:
1. Pirinač obariti na uobičajen način i posoliti po želji.
2. Šargarepu, tikvicu i krom-pir oljuštiti i narendati (svako povrće posebno).
3. Crni i beli luk iseckati na krupnije komade.
4. Posudu za pečenjve podmazati puterom, pa ređati 1/3 pripremljenog pirinača i povrće sledećim redosledom: izrendani krompir, polovinu skuvanog pirinča, rendanu šargarepu, iseckani crni i beli luk, rendanu tikvicu, preostali pirinač.
5. Prilikom ređanja svaki sloj posebno začiniti po želji solju, biberom i mlevenom slatkom paprikom. 6. Potom pomešati 5 kašika mleka sa 5 kašika vode, dodati preostali puter, umutiti i preliti preko pripremljenog povrća.
7. Tepsiju poklopiti ili prekriti alu-folijom i peći u zagrejanoj rerni na 250ºC oko 15 minuta.
8. Za to vreme umutiti 1 jaje sa 100 ml mleka, posoliti po ukusu i preliti preko povrća. Vratiti u rernu da se zapeče još oko 10 minuta.
9. Gotovo jelo izvaditi iz rerne i posuti rendanim kačkavaljem i susamom.