Aleksandra Džidža Stojkovic ima 25 godina, završila je srednju muzičku školu “Mokranjac” u Beogradu, a nakon toga upisala Fakultet Muzičkih Umetnosti u Beogradu, odsek etnomuzikologija.
Sarađivala je sa mnogo bendova, a pre više od 8 godina, sa drugaricama Irenom i Bojanom je osnovala grupu “Magnifik”. U slobodno vreme pod obavezno svira klavir, komponuje pomalo pa možda krene i stopama svoga oca, čuvenog autora i kompozitora Dragana Stojkovića Bosanca.
Široj javnosti postaje poznata tokom učešća u Zvezdama Granda kao jedna od takmičarki. Kuriozitet je da je član žirija u Zvezdama Granda te godine bio njen otac. Nakon završenog takmičenja za Zvezde Granda ova mlada pevačica se odlučila da uđe na Farmu 5 gde je ostala upamćena po svojoj veseloj naravi i specifičnom odnosu sa Mikijem Đuričićem zvezdom rijaliti programa.
Kao jedna od najmlađih učesnica na imanju ova pevačica je pokazala da se odlično snalazi u svim prilikama pa i u kuhinji, te smo je kontaktirali i sa njom popričali o tome koliko vodi računa o svojoj ishrani, da li sama sprema hranu za sebe i koji joj je omiljeni restoran u Beogradu…
Pripremaš li hranu za sebe: Ne kuvam, barem ne svaki dan. Živim sa roditeljima ocem i majkom, pa je nekako prirodno da taj deo posla prepustim mami. Inače ovih dana sam na dijeti. Jedem samo pahuljice i salate. Dijeta koju držim nije poznata u smislu da sam je preuzela od nekoga, ovo je moja lična odluka da smršam i to na način koji meni u ovom trenutku najviše odgovara. Izbacila sam hleb, testo, čak i unos mesa sam smanjila. Nemam neku određenu satnicu kada jedem. Kada osetim glad pripremim obrok za sebe, i to najčešće bude neko povrće i sir. Kada mi padne šećer uzmem neku voćku i zasladim se. Kada sam izašla sa Farme shvatila sam da sam se tokom boravka na imanju ugojila 7 kilograma. Tamo smo sve spremali na masti i to jako goji. Probala sam da uđem u neke stare stvari i nisam uspela, tek tada mi se uključilo zvono za uzbunu i rešila sam da smršam.
Omiljena hrana iz detinjstva: Miris bele vešalise u maramici me podseća na taj deo moga života. Kada bih išla sa mamom i tatom u restoran to bih uvek naručivala. Pored mirisa hrane ima još jedan miris koji me vraća u detinjstvo a to je miris štale.
Omiljeno jelo danas: Mnogo volim slatko, obožavam čokoloadni sufle, mogla bih ga jesti uvek i u svako doba. Od slanih jela volim pite, sve testenine, roštilj, pečenje. Biću iskrena sa vama, moji mama i tata često borave u Bosni i uvek pri povratku kući mi donesu pečenje sa Romanije e to je zaista vrhunski zalogaj.
Privlače li te egzotična jela: Nikada ne eksperimentišem sa hranom. Volim dobre i proverene stvari. Kada biram mesto gde ću ručati često se odlučim za restoran Tabor u Beogradu. Mnogo mi se dopada atmosfera kojom odiše ceo restoran, imaju tamburaše koji sviraju pop muziku. Kada sam kod njih uvek poručujem piletinu sa četri vrste sira, jelo je zaista fantastično. Ako budete u prilici obavezno probajte. Restoran Tabor je prijatno i tiho mesto koje svima preporučujem. Vesele sam prirode i volim kada dođem negde da mogu da razgovaram sa ljudima koji su oko mene. Zbog toga izbegavam velike gužve i mesta koja su bučna, na takvim mestima nastupam i nema potrebe da tamo idem i tokom dana.
Recept, jelo, preporuka: Moje omiljeno jelo su pohovane palačinke na sve načine. Njih zaista umem dobro da spremam. Za ovu priliku predložila bih vam slane: Pripremite testo kao za obične palačinke. Kada ih ispečete, nafilujete ih sa sirom trapistom, praškom šunkom, stavite malo kiselih krastavaca i pavlake. Nakon toga ih pohujete. Priznajem da ima malo više kalorija, ali je zaista ukusno. Uživajte…
Posle toliko unetih kalorija, na koji način održavaš kondiciju, da li vežbaš: Obožavam ples, dugo sam išla kod Đoganija u školu. U skorije vreme sam krenula i na trbušni ples i mnogo mi se dopada. Sada sam najviše u teretani, ali koristim samo traku, glajder, i biciklo. Nisam od onih koji nešto rade na silu. Ako mi se ne ide u teretanu, neću otići. Trening mi dođe kao veliko pražnjenje negativne energije.
Savet, poruka za kraj: Najviše mrzim kada me neko laže ili me ubeđuje u nešto što znam da nije istina. Ranije sam u tim situacijama burno reagovala, ali sada sam postala mudrija. Iskuliram, odćutim i onda uradim onako kako sam od početka i planirala. Ukoliko me neko mnogo povredi ili uznemiri, povučem se u sebe i sređujem misli sama sa sobom. Tek kada u sebi sve raščistim nastavljam dalje. Volim kada znam na čemu sam. Kod mene je sve crno ili belo. Ne volim sivu boju, uvek želim da znam na čemu sam. To je moja poruka za kraj. Isterajte stvari na čistac u svemu. Važno je da znate na čemu ste, jer sve nerazjašnjene situacije mogu da vas odvedu ko zna gde, a najčešće u pravcu koji niste želeli.
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: https://www.google.rs/maps/preview/
Foto: Arhiva