Iako je mnogima veoma začuđujuće, džigerica spada u jednu od najhranjivjih namirnica. Pored toga što sprečava anemiju, bogata je brojnim vrstama vitamina B. Zato slobodno, kada god imate priliku, spremajte ovu namirnicu.
Sastojci:
– 800 g svinjske džigerice
– 5 dl mleka
– 1 dl soka od paradajza
– 2 glavice crnog luka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1 ravna kašika mlevene paprike
– mešavina začina
Priprema:
1. Svinjsku džigericu iseći na trake pa preliti mlekom i ostaviti u frižideru da miruje najmanje 30 min.
2. Crni luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Dodati oceđenu džigericu od mleka i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi.
Tokom dinstanja dolivati vodu po potrebi dok džigerica ne omekša.
3. Pred kraj dinstanja dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, peršun i začine po ukusu. Kuvati uz povremeno mešanje dok se ne dobije željena gustina.
Uživajte!
ISPROBAJTE JOŠ I:
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net