Sastojci:
500 ml jogurta
20 g kvasca
soli po ukusu
1 kašičica šećera
200 ml ulja
oko 1 kg brašna
250 g margarina
Nadev
300 g šunke
300 g kačkavalja
Priprema:
1. Umešati razmrvljeni kvasac u polovinu pripremljenog brašna, pa dodati smlačen jogurt, soli po ukusu i kašičicu šećera.
2. Zatim dodati ulje i postepeno dodavati preostalo brašno sve dok se ne umesi glatko testo.
3. Testo ostaviti da se udvostruči.
4. Nakon toga, testo rasklagijati i premazati ga omekšalim margarinom. Preklopiti ga kao knjigu i ostaviti u frižideru da odstoji oko 20 minuta.
5. Zatim testo izvaditi iz frižidera, pa ga ponovo rastelagijati i preklopiti kao knjigu. Vratiti ga u frižider da odstoji još oko 20 minuta.
6. Postupak ponoviti još dva puta.
7. Na kraju testo rastelagijati, ali u pravougaonik, iseći ga na trake, a trake u trouglove na cikcak.
8. Na svaki trouglić staviti pomalo šunke i kačkavalj, te pažljivo uviti kiflicu.
9. Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, premazati ih umućenim jajetom i posuti semenkama po želji (lan, susam, kim).
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.