Start Glavna jela Riba Riba sa krompirom

Riba sa krompirom

Clipboard03
Foto: Pošalji recept
  • 70 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g tanjih fileta oslića
1,5 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
1 šargarepa
ulje
100 g celera
2 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
1,3 l supe od povrća
mešavina začina

Priprema:

1. Filete oslića začiniti po ukusu, a potom ih smotati
u rolne i pričvrstiti čačkalicom.
2. Krompir oguliti i iseći na kolutove, a crni luk na kockice. Šargarepu i celer izrendati na krupno rende.
3. U većoj posudi sjediniti kolutove krompira, crni luk, celer i šargarepu. Dodati brašno, mlevenu papriku i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti mešano povrće. U njega utisnuti rolnice ribe te sve preliti supom od povrća da ogrezne.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok krompir i riba ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.