Sastojci:
– 1,2 kg svinjskog filea (ribić)
– 2 glavice crnog luka
– 5 čenova belog luka
– 2 kašičice mešavine suvog biljnog začina
– 500 ml ulja
– vode po potrebi
– so
– biber
Za potaž od šaragrepe:
– 1 kg šargarepe
– 1 glavica crnog luka
– 1 kašičica mešavine suvog biljnog začina
– 50 ml maslinovog ulja
ISPROBAJTE I… Pečeni ribić sa pečurkama
Priprema:
1. Sitno iseckati crni luk, pa propržiti u šerpi na ulju.
2. Svinjski file iseći na veće kolutove i staviti da se dinsta sa lukom.
3. Sitno iseckati beli luk i posuti ga preko mesa.
4. Zatim dodati mešavinu suvog biljnog začina, pobiberiti i posoliti po ukusu, te sve dobro promešati.
5. Po potrebi dodati vode i dinstati oko 45 minuta na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
Potaž:
1. Crni luk sitno iseckati, a šargarepu na tanke kolutove. Začiniti po ukusu i dinstati na maslinovom ulju na umerenoj temperaturi oko 20 minuta, dok šargarepa ne omekša.
2. Šnicle preliti potažem od šargarepe i služiti toplo.
Recept Vesne Radojević iz Kragujevca.
Arhiva: Pošalji recept