Priprema:
1. Ribu očistiti i obariti (5 minuta) u ključaloj vodi.
2. Ocediti je i pažljivo razdvojiti meso od krupnih kostiju (sitne mogu ostati).
3. Zatim meso ribe 2 puta samleti u mašini za meso.
4. U međuvremenu krompir oljuštiti i obariti u malo posoljenoj i pouljenoj vodi.
5. Kuvan krompir ocediti i ispasirati, pa ga pomešati sa samlevenom ribom, te dodati sitno seckan peršun, prezle, bibera i mešavine suvog začina po ukusu i na kraju prašak za pecivo. Dodati ulja po potrebi.
6. Smesu dobro sjediniti rukama, pa je razvući oklagijom na debljinu 1,5-2 cm.
7. Čašom vaditi krugove/pljeskavice željene veličine.
8. Pržiti ih u plitkom tiganju na vrlo malo zagrejanog ulja (2-3 kašike). (Pljeskavice ne smeju da se prže u dubokom ulju!).