Sastojci:
– 1 crni luk
– 2 češnja belog luka
– 1 kašika paradajz pirea
– 1 dl belog vina
– 400 g seckanog oljuštenog paradajza iz konzerve
– 4 inćuna
– 1 kašika kapra
– 150 g crnih maslina bez koštice
– 4 filea bele ribe (oko 200 g bi trebalo da teži svaki)
– maslinovo ulje
– so, biber
Priprema
1.Zagrejte rernu na 180-200⁰ C.
2.Sitno iseckajte beli i crni luk i pecite ih na umerenoj temperaturi u tiganju na 2 kašike maslinovog ulja.
3.Dodajte paradajz pire i kuvajte još 2-3 minuta, potom dodajte belo vino, seckani paradajz, inćune, kapar i masline, ostavite da se krčka oko 10 minuta dok se paradajz ne pretvori u kašu, a sos postane nešto gušći.
4.Začinite filee solju i biberom, stavite ih u tepsiju, prelijte pripremljeni sos preko filea i tepsiju prekrijte alu folijom.
5.Peći u rerni oko 25 minuta. Poslužite sa pirinčem ili kuvanim krompirom.
D.S.