Sastojci:
1 konzerva tunjevine (oceđene mase 180 grama)
1 manji crveni luk
100 grama pečenih badema
2 tvrdo kuvana žumanca
4 kisela krastavca
1 kašičica Worcester sosa
kap-dve Tabasco sosa
75 ml majoneza
sol i biber
ISPROBAJTE I…
Priprema:
Blenderom sameljite pečene bademe, a tunjevinu dobro ocedite od salamure ili ulja iz konzerve.Od luka nasckanog na komade i kiselih krastavaca napravite pastu, pa dodajte ocđenoj tunjevini, kuvanim žumancima i bademima. U smesu dodajte majonez i lagano dodajte Worcester i Tabasco sos. Posolite i pobiberite po želji. Isprobavajte paštetu nakon dodavanja svake namirnice i prilagodite ukuse svojim individualnim željama. Za bolji ukus, ohladite u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Pročitajte još…Koje su to najzdravije vrste ribe?
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net