Start Glavna jela Riba Riblji paprikaš (FOTO)

Riblji paprikaš (FOTO)

Sastojci:
1 kg šarana
500 g fileta soma
3 veće glavice crnog luka
1,5 l vode
2 dl belog vina
2 dl paradajz soka
1 instant začin za riblju čorbu
2 lovorova lista
500 g testenine po želji
ulje
peršun

Priprema:
1. Meso šarana odvojte od skeleta pa isecite na krupnije kocke.
3. Filete soma takođe isecite na kocke.
4. Luk sitno iseckajte pa pržite na malo ulja dok ne postane staklast. Sipajte malo vode i kuvajte dok ne proključa.
5. Začin za riblju čorbu razmutite u vodi, te dodajte u šerpu i promešajte. Sipajte paradajz sok i belo vino, pa kuvajte dok ne proključa.
6. Ubacite isečenu ribu i lovorov list, te kuvajte na umerenoj temperaturi 20 minuta.
7. Gotovo jelo poslužite uz obarenu testeninu.