Sastojci:
600 g sveže bundeve
2 kašike maslinovog ulja
90 g putera
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
300 g carnaroli pirinča
1 l pileće supe
50 g rendanog parmezana
ruzmarin
so, biber
Priprema:
1. U tiganju razgrejati trećinu putera i ulje pa dodati grančicu ruzmarina, čen belog luka i bundevu iseckanu na što sitnije kockice. Kuvati poklopljeno oko 20 minuta tj. dok bundeva ne omekša. Ukloniti grančicu ruzmarina i čen belog luka, skloniti sa vatre i ostaviti sa strane.
2. U drugom, većem, tiganju razgrejati polovinu preostalog putera i na umerenoj temperaturi propržiti sitno seckan crni luk.
3. Kada postane mekan i proziran dodati pirinač i propržiti par minuta uz stalno mešanje.
4. Postepeno dodavati toplu supu i mešati pirinač sve dok se zrno ne skuva.
5. Skloniti sa vatre, dodati preostali puter i rendani sir pa promešati.
6. Zatim, dodati kockice bundeve i još jednom sve dobro sjediniti.
7. Servirati odmah, dekorisati i poslužiti dok je toplo.