Sastojci:
250 g pirinča arborio
1 praziluk
ulja po potrebi
3 čena belog luka
300 g očišćene bundeve
50 g parmezana u komadu
1 kašika seckanog lista celera
30 g putera
biber po ukusu
1,5 l supe od povrća
mešavina suvog biljnog začina
Priprema:
1. Praziluk očistititi i iseći na kockice, bundevu takođe iseći na kockice.
2. Beli luk očistiti i ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i beli luk, potom dodati bundevu, te i nju kratko propržiti da omekša. Zatim postepeno dolivati supu od povrća i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi dok bundeva napola ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom dodati pirinač i kratko propržiti. Nastaviti dinstanje uz povremeno dolivanje supe od povrća, mešajući s vremena na vreme dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja, kada pirinač upije potrebnu tečnost, dodati puter i začine po ukusu, pa mešati dok se ne rastopi.
5. U gotovo jelo dodati seckani list celera, izrendati parmezan na krupno pa promešati.