Start Glavna jela Povrće Rižoto s pečurkama po receptu food blogerke Vere Uzelac, Astal kuhinja moje...

Rižoto s pečurkama po receptu food blogerke Vere Uzelac, Astal kuhinja moje ravnice

  • 15 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g šampinjona
1 brokoli
200 g šargarepe
300 g pirinča
100 g graška
200 ml neutralne pavlake
1 kašika senfa
maslinovo ulje
so, biber, origano

Priprema:

1. Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, a brokoli iskidati na cvetove, pa sjediniti s graškom. Obariti povrće u slanoj vodi, da blago omekša. Potom ga procediti.
2. Šampinjone iseći na listiće i propržiti u tiganju na vrelom maslinovom ulju dok tečnost koju su pustile pečurke ne ispari.
3. Ubaciti brokoli, šargrarepu i grašak, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa posuti origanom.
4. Posebno skuvati pirinač, dobro ga ocediti i sjediniti s povrćem.
5. Na kraju dodati senf i neutralnu pavlaku, pa kuvati nekoliko minuta uz neprestano mešanje.

Pripremu ovog recepta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na sledećoj strani…