Start Glavna jela Povrće Rižoto s pečurkama po receptu food blogerke Vere Uzelac, Astal kuhinja moje... Glavna jelaPovrće Rižoto s pečurkama po receptu food blogerke Vere Uzelac, Astal kuhinja moje ravnice Sep 10, 2016 Facebook Twitter Google+ Pinterest WhatsApp 1 of 3 Šargarepu oguliti i iseći na kolutove, a brokoli iskidati na cvetove, pa sjediniti s graškom. Obariti povrće u slanoj vodi, da blago omekša. Potom ga procediti. Šampinjone iseći na listiće i propržiti u tiganju na vrelom maslinovom ulju dok tečnost koju su pustile pečurke ne ispari. Ubaciti brokoli, šargrarepu i grašak. Posebno skuvati pirinač, dobro ga ocediti i sjediniti s povrćem. Sve pomešati i začiniti prema ukusu. Na kraju dodati senf i neutralnu pavlaku, pa kuvati nekoliko minuta uz neprestano mešanje.