Start Deserti / Torte i kolači Rođendanska jafa torta

Rođendanska jafa torta

Clipboard16

Priprema:
Kora I i II:
1. U plastičnoj posudi ulupati jaja sa šećerom, umešati brašno i mlevene orahe.
2. Smesu uliti u tepsiju (28 cm) obloženu pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
3. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi. Potom preseći poprečno koncem na dva dela.
4. Na kraju koru poprskati sokom od pomorandže.
5. Drugu koru pripremiti na isti način, ali umesto 2 kašike brašna i 10 kašika oraha, umešati 10 kašika brašna.
6. Gotovu koru II poprskati sokom od pomorandže.
Fil I:
1. Gustin razmutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i margarinom.
2. Kada mleko provri, ukuvati razmućen gustin.
3. Smesu mešati dok se ne zgusne, skinuti je sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Fil podeliti na tri dela.
Fil II:
1. Ušpinovati šećer sa vodom, dodati orahe, čokoladu i margarin.
2. Smesu mešati dok se ne zgusne, skinuti je sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Fil podeliti na dva dela.
Finalni postupak:
1. Kore filovati na sledeći način: kora I, fil I, jafa, fil I, kora II, fil II, jafa, fil I, kora I, fil II.
2. Umutiti šlag i njime premazati celu tortu. Ukrasiti po želji.

Recept Selene Gavrilović iz Vlasotinca
Recept Selene
Gavrilović iz
Vlasotinca