Start Deserti / Torte i kolači Rogač torta

Rogač torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (7 glasova, prosek: 2.29 od 5)

Loading ... Loading ...
rogac torta

Priprema:

1. Ulupati 9 belanaca sa 4,5 kašike šećera. Posebno penasto ulupati žumanca sa preostalim šećerom. Umešati šam od belanaca u ulupana žumanca.
2. Potom umešati brašno, rogač i prašak za pecivo. Lagano promešati varjačom.
3. Smesu podeliti na 3 dela i peći 3 kore na 180 °C dok ne porumene.
4. Puding od vanile razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko staviti na ringlu sa 10 kašika šećera i ostaviti da provri. Razmućen puding ukuvati u ključalo mleko.
5. Kad se puding zgusne, skinuti ga sa ringle i ostaviti da se ohladi. Ohlađen puding sjediniti sa omekšalim margarinom i umešati mleveni keks.
6. Slatku pavlaku posebno ulupati.
7. Koru natopiti mlekom, premazati je žutim filom, pa naneti sloj slatke pavlake. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
8. Tortu dekorisati po želji.

Recept Slađane Grozdanović iz Sombora
Recept Slađane Grozdanović iz Sombora