Sastojci:
Za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
2 kašike kakaoa
5 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Za fil:
3 jajeta
200 g šećera
200 g čokolade
1 dl ruma
150 g putera
4 banane
Priprema:
Kora:
1. Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanca umutiti u čvrst šam. Dodavati postepeno šećer, a zatim umutiti i žumanca.
2. Ručno umešati brašno sa praškom za pecivo i kakaoom.
3. Dobijenu smesu sipati u podmazan pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180C.
4. Koru prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i urolati. Ostaviti tako da se ohladi.
Fil:
1. Umutiti jaja sa šećerom i kuvati u posudi na pari 15 minuta uz stalno mešanje. Dodati kockice čokolade da se rastope i rum, pa sud skloniti sa pare. Ostaviti da se ohladi.
2. Penasto izmiksati puter i sjediniti sa kremom od jaja.
Finalni postupak:
1. Koru razviti i premazati je većim delom fila.
2. Poređati po dve banane uz šire ivice i urolati oba kraja ka sredini.
3. Tako dobijeni rolat prebaciti na tacnu za suženje, ali ga okrenuti naopako, gornjom stranom prema dole. Dekorisati preostalim filom i ostaviti da se rashladi.