Sastojci:
za tamni deo
– 300g mlevenog keksa
– 120ml mlakog mleka
– 150g prah šećera
– 1 kašika kakao praha
– 1 kašika ruma
za svetli deo
– 200g Dijamant margarina
– 100g prah šećera
– 150g kokosa
Priprema
Tamni deo: pomešati zajedno sve sastojke i preliti toplim mlekom u koje ste dodali kašiku ruma, dobro izmešati u jednoličnu smesu, stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3kg i oklagijom razvaljati da ravnomerno prekrije celu vrećicu. Lagano raseći kesu na dve strane tako da se otvara kao knjiga.
Beli deo: dobro umutiti Dijamant margarin sa šećerom u prahu i na kraju dodati kokos. Lagano raporediti belu smesu po crnoj, preklopiti delom vrećice i oklagijom preći preko crne smese tako da se bela smesa izgladi. Sve zajedno zarolati i na kraju uvaljati u kokos. Dobro zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladnom da se stegne.
Recept Jasmine Agić iz Borče