Start Dijamant kuvarica Rolat od kokosa

    Rolat od kokosa

    kokos-rolatSastojci:
    za tamni deo
    – 300g mlevenog keksa
    – 120ml mlakog mleka
    – 150g prah šećera
    – 1 kašika kakao praha
    – 1 kašika ruma
    za svetli deo
    – 200g Dijamant margarina
    – 100g prah šećera
    – 150g kokosa

    Priprema
    Tamni deo: pomešati zajedno sve sastojke i preliti toplim mlekom u koje ste dodali kašiku ruma, dobro izmešati u jednoličnu smesu, stavite u vrećicu za zamrzavanje od 3kg i oklagijom razvaljati da ravnomerno prekrije celu vrećicu. Lagano raseći kesu na dve strane tako da se otvara kao knjiga.
    Beli deo: dobro umutiti Dijamant margarin sa šećerom u prahu i na kraju dodati kokos. Lagano raporediti belu smesu po crnoj, preklopiti delom vrećice i oklagijom preći preko crne smese tako da se bela smesa izgladi. Sve zajedno zarolati i na kraju uvaljati u kokos. Dobro zamotati u prozirnu foliju i ostaviti na hladnom da se stegne.

    Recept Jasmine Agić iz Borče