Sastojci:
– 500 g tankih kora za gibanicu
– 3 praziluka
– 6 kuvanih krompira
– 3 dl kisele pavlake
– 4 jajeta
– 0,5 dl ulja
– 50 g putera
– vegeta, biber
Priprema
1. Praziluk iseći na kolutove, a bareni krompir izrendati na krupno rende.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, te dodati praziluk i pržiti ga dok ne omekša.
3. Tiganj sa prženim prazilukom izmaći sa ringle, dodati rendani krompir, pavlaku i jaja, pa polako promešati i začiniti po ukusu.
4. Prve dve kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati sa malo pripremljenog fila, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet naneti fil. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Filovane kore pažljivo urolovati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Rolat peći u vreloj rerni 45 minuta na 220 °C.