Start Deserti / Torte i kolači Rolat od oblande

Rolat od oblande

Clipboard13

Priprema:
Napomena:
Pre pripreme kolača
svaki list oblande prvo prekriti vlažnom krpom, pa kad malo omekšaju, odmah ih, zajedno sa krpom, uviti u rolat (ostaviti da odstoji 20-30 minuta).
Kore:
1. Penasto umutiti 4 jajeta sa 1 šoljicom šećera, pa dodati 1/2 šoljice ulja.
2. Potom umešati 2 šoljice brašna pomešane sa 1/2 praška za pecivo. Sve lepo sjediniti i smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
3. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru, ali pored ostalih sastojaka u koru dodati još 2 kašike kakaoa.
4. Ispečene kore ostaviti da se ohlade, a zatim svaku iseći na po 5 traka.
5. Spajati po dve trake (crnu sa žutom) džemom od kajsija.
Fil:
1. Ostaviti da provri 6 dl mleka sa 300 g šećera, a potom ukuvati puding prethodno razmućen sa 2 dl mleka.
2. Mešati dok se ne zgusne, a potom dodati margarin isečen na kocke i nastaviti sa mešanjem dok se margarin ne otopi.
3. Krem skinuti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
Finalni postupak:
1. Preko svakog omekšalog lista oblande premazati fil u tankom sloju, pa na svaku oblandu staviti pripremljene spojene trake, a zatim čvrsto uviti svaki list u rolat.
2. Pripremiti sve rolate na isti način i ostaviti ih preko noći u frižideru da se dobro stegnu, a zatim ih seći na šnite.

Recept Snežane Mitrović iz Valjeva
Recept Snežane
Mitrović iz Valjeva