Sastojci:
Testo
500 g brašna
1 ½ šoljica ulja
10 g kvasca
½ kašičice šećera
1 kašičica soli
2 jajeta
250 ml mleka
125 g rastopljenog putera
Fil
200 g mlevenog mesa
so, biber
I još
susam
Priprema:
1. Na malo ugrejanog ulja propržiti mleveno meso, začiniti i kada višak tečnosti ispari, a meso dobije braonkastu boju, skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Testo
1. Kvasac pomešati s mlakim mlekom, dodati šećer i sačekati da zapeni.
2. U prosejano brašno dodati so i promešati. Zatim, dodati jaja, puter i kvasac pa umesiti glatko testo pogodno za rad. Prekriti pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da miriju oko pola sata.
Kiflice sa majonezom
3. Nadošlo testo rastanjiti u pravougaoni oblik, na debljinu do 0,5 cm. Iseći na kockice 5×5 cm i na svaku kockicu rasporediti fil uz jednu stranu, pa urolati.
4. Položiti na pleh obložen papirom za pečenje, prekriti i ostaviti da miriju dvadesetak minuta.
5. Zatim, premazati sa malo vode, posuti susamom i peći u ugrejanoj pećnici na 200ºC dvadesetak minuta.