Sastojci:
Testo
600 g mekog brašna
25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
350 ml mleka
100 ml ulja
so, susam
150 g margarina
200 g kačkavalja
1 jaje
Fil
300 g spanaća
1 jaje, so
300 g sitnog sira
100 ml pavlake
Priprema:
Testo
1. Sjediniti 150 ml mlakog mleka, svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, preostalo mleko, ulje i malo soli po ukusu te promešati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno meseći dok se ne dobije glatko testo.
Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti u pravougaonik debljine 1 cm. Preko testa narendati margarin i kačkavalj pa urolovati i ostaviti da miruje 20 min.
Fil
1. Spanać obariti, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti.
2. Sjediniti sitni sir, pavlaku, jaje, spanać i malo soli po ukusu pa promešati.
Finalni postupak
1. Rolat od testa istanjiti pomoću oklagije u pravougaonik debljine 5 mm. Premazati ga filom od spanaća tako da krajevi testa ostanu prazni.
2. Potom dva paralelna kraja testa rolovati jedan prema drugom do sredine. Oštrim nožem po sredini preseći testo da bi se rolati razdvojili, odnosno da bi se dobila dva rolata.
3. Rolate iseći na manje rolne, premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Potom ih poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200˚C dok ne porumene.