Za testo:
– 2 dl mleka
– 1 kašičica šećera
– 1/2 kvasca
– 400-500 g brašna
– 1 dl ulja
– 2 jajeta
– 1 kašičica soli
Za fil:
– 1 manja teglica džema od jagode
– šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Testo:
1. U mlako mleko razmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. U dubljoj posudi pomešati brašno i so.
3. Zatim dodati ulje, jaja i nadošli kvasac, te umesiti glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti 30 min. da se udvostruči.
4. Nadošlo testo premesiti i podeliti na dva dela.
5. Jedan deo razvući oklagijom na što tanji pravougaonik, pa ga premazati sa nekoliko kašika džema, urolati i premazati žumancetom. Ponoviti postupak sa drugim delom testa.
Finalni postupak:
1. Oba rolata iseći na manje rolnice i zatim ih ređati u podmazan pleh.
2. Peći na 200°C dok ne porumene. Gotove rolnice posuti šećerom u prahu.
Recept Adilje Hodže iz Subotice
Arhiva: Pošalji recept