Start Glavna jela Meso Rolnice u sosu od gorgonzole

Rolnice u sosu od gorgonzole

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 55 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 srednja svinjska filea
8 listova suvog vrata
200 g gorgonzola sira
200 g tankih listova slanine
100 ml belog vina
200 ml pavlake za kuvanje
200 ml juneće supe
1 kašika seckanog peršuna
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Svinjske filee očistiti od žilica, a zatim oba filea preseći napola da bi se dobile ukupno četiri polovine.
2. Potom svaku polovinu filea poprečno zarezati i otvoriti kao knjigu. Preko najlon kese istanjiti tučkom za meso kako bi se dobile veće šnicle.
3. Polovinu gorgonzole iseći na 8 štapića.
4. Svaku istanjenu šniclu prekriti sa dva lista suvog vrata i staviti dva štapića gorgonzole. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm ka sredini pa urolovati.
5. Punjene rolnice obložiti listovima slanine tako da se na krajevima preklapaju. Zatim ih propržiti na vrelom ulju sa svih strana da porumene.
6. Posebno umutiti belo vino, pavlaku za kuvanje, juneću supu, peršun i začine po ukusu. Preliti preko prženih rolnica i dinstati na umerenoj temperaturi dok se umak ne zgusne.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.