Priprema:
Fil:
1. U šerpu sipati 1 dl mlakog mleka pa potopiti mlevene orahe, dodati nekoliko kapi limunovog soka i šećera po ukusu.
2. Posebno potopiti mak u 1 dl mlakog mleka, dodati nekoliko kapi limunovog soka i šećera po ukusu.
kuva 30 min. Gotov rolat izvaditi iz pleha i ostaviti ga da se ohladi.
3. Pomešati sitni sir, 2 žumanceta, 2 kašike pavlake, šećera po ukusu i nekoliko kapi limunovog soka.
4. U soku od višanja ukuvati prethodno razmućen puding od vanile i šećer po ukusu. Potom dodati višnje i mešati dok se krem ne zgusne.
5. Na krpu staviti jednu palačinku i preklopiti je drugom tako da se na krajevima preklapaju. Dve palačinke premazati filom od maka i preklopiti na isti način dvema palačinkama. Potom naneti fil od sira i preklopiti palačinkama. Nadevom od oraha premazati ove palačinke i staviti poslednje dve. Njih premazati pudingom sa višnjama. Filovanje završiti palačinkama.
6. Filovane palačinke pomoću krpe uviti u rolat a krajeve krpe vezati. Pripremljen rolat staviti u dublji pleh i preliti ga vrućim mlekom, da ogrezne. Staviti u zagrejanu rernu na 150 °C da se kuva 30 min. Gotov rolat izvaditi iz pleha i ostaviti ga da se ohladi.
7. Mleko iz pleha presuti u šerpu, staviti ga da provri, dodati razmućeni puding od vanile ili čokolade, 2 žumanceta i šećer po ukusu. Kuvati dok se ne zgusne.
8. Za to vreme 2 belanceta umutiti u čvrst sneg, pa polako dodavati u vruć puding. Sipati i kašiku ruma.
9. U dublju tacnu nasuti krem pa poređati palačinke sečene na komade od 2-3 cm.