Sastojci:
– 2 tikvice
– 3 jajeta
– brašna po potrebi
– so, ulje
Za fil
– 400 g švapskog sira
– 3 fileta pečene paprike
– 150 g praške šunke
– prstohvat belog luka u prahu
– mešavina začina
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati i odseći im vrhove. Zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno iseći na listove. Listove tikvica posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Potom tikvice uvaljati u brašno pa u umućena jaja te ih pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća.
3. Dok se tikvice hlade, pripremiti fil: prašku šunku i filete pečene paprike iseći na kockice. Posebno umutiti švapski sir, beli luk u prahu i začine po ukusu, dodati seckanu papriku i šunku te polako promešati.
4. Pohovane listove tikvica premazati filom od sira i urolovati. Rolnice pričvrstiti čačkalicom.
SAVET PLUS:
Nakon prženja pohovane tikvice poklopiti da bi se potparile, jer će to olakšati rolovanje.
Isprobajte i:
Rolovane tikvice sa paprikom i šunkom
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net