Sastojci:
– 1 kg svinjskog karea bez kosti
– 2 kašike senfa
– 100 g trapista
– 2 roštilj kobasice
– 250 g mariniranih šampinjona
– so, mešavina suvog začina i biber po ukusu
– ulja po potrebi
Isprobajte i…
Priprema:
1. Kare zaseći uzdužno na oko 1 cm debljine odozdo prema sredini i razvući zasečeno mesto. Isti postupak ponavljati dok meso ne dobije oblik pravougaonika.
2. Začiniti po ukusu i sa obe strane meso premazati senfom.
3. Zatim složiti listiće trapista, kobasice i šampinjone.
4. Pažljivo uviti u rolat i krajeve pričvrstiti čačkalicama.
5. Peći u dubljem podmazanom plehu prvih 20 minuta na 250°C, a onda još sat vremena na 180°C uz povremeno prelivanje (može se i prevrtati tokom pečenja).
6. Služiti uz prilog po želji.
Recept Slavice Tomčić iz Novog Sada
Arhiva: Pošalji recept