Sastojci:
Kora
6 belanaca
24 kašike šećera
1 kašika sirćeta
Fil I
1 l mleka
6 žumanaca
2 pudinga od vanile
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Fil II
200ml gustog soka od jagode
400 g šećera
500 g zamrznutih jagoda
3 pudinga od jagode
200 ml slatke pavlake
Dekoracija
2 šlaga
Priprema:
Kora
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 24 kašike šećera i kašiku sirćeta, muteći sve vreme.
2. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i sipati u nju pripremljenu smesu za koru. Sušiti na 150ºC 30 min.
Fil I
1. U šerpu sipati 800 ml mleka te kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile i žumancima pa sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne.
2. Omekšali margarin umutiti sa šecerom u prahu. Potom smesu sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
Fil II
1. U odgovarajućoj šerpi ušpinovati 200 ml gustog soka od jagode i 400 g šećera. Potom dodati 500 g jagoda i kuvati ih dok ne omekšaju.
2. Posebno razmutiti 3 pudinga od jagode sa malo vode pa dodati kuvanoj smesi od jagoda. Nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu smesu dodati šlag od slatke pavlake i polako promešati varjačom.
Finalni postupak
1. Koru premazati filom I, potom naneti fil II i na kraju kolač prekriti umućenim šlagom.