Start Deserti Ronđoš torta

Ronđoš torta

Foto: Bakini slatkiši
Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za kore:
9 belanaca
300 g šećera u prahu
300 g mlevenih
pečenih badema
Za fil:
9 žumanaca
150 g šećera
50 g čokolade
200 g putera
Za dekoraciju:
100 g čokolade
Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer u prahu dok se ne dobije čvrst šam. Potom lagano umešati mlevene bademe.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje pa sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Sušiti u rerni na 110°C oko 90 min.
3. Potom izvaditi i ostaviti da se ohladi pa preseći uzdužno na tri
dela.
Fil:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari dok smesa ne počne da se zgušnjava.
2. Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi pa skloniti sa pare.
3. Penasto umutiti puter pa dodati u ohlađeni krem od čokolade i izmiksati.
Finalni postupak:
1. Koru staviti na tacnu za služenje i premazati je trećinom fila. Preklopiti drugom korom i rasporediti po njoj drugu trećinu fila.
Završiti sa trećom korom pa preostalim filom premazati celu tortu.
2. Čokoladu rastopiti na pari i njome dekorisati tortu.