Sastojci:
8 srednjih krompira
200 g kačkavalja
3 struka mladog luka
250 g krem sira
200 g praške šunke
mešavina začina
ulje
Priprema:
1. Krompir zajedno sa ljuskom kratko probariti, a kada baci ključ, kuvati još 5 min. Potom ga ostaviti da se ohladi, a zatim oguliti i izrendati na krupno rende.
2. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti rendani krompir, kačkavalj i mladi luk, dodati začine po ukusu i promešati.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja. Potom spustiti u njega jednu punu kašiku smese od krompira. Francuskom kašikom blago pritisnuti smesu da bi se stanjila i oblikovala u manju palačinku. Ukoliko je tiganj veći, možete oblikovati više palačinki. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ne porumeni. Od preostalog materijala ispeći još palačinki.
5. Prženi rosti poslužiti uz krem sir i prašku šunku.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net