Sastojci:
– 800 g svinjskog mesa od buta
– 2 kašike brašna
– 3 čena belog luka
– 1 dl belog vina
– 2 dl soka od paradajza
– 2 kašike izrendanog rena
– 0,5 ml ulja
– 500 g krompira
– 1/2 veze peršuna
– vegeta, biber
Priprema
1. Meso iseći na tanke šnicle, izlupati ga, posoliti i uvaljati u brašno. Pripremljene šnicle propržiti na vrelom ulju, potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. U masnoću od mesa dodati sitno seckan beli luk i brašno, propržiti 1-2 minuta, sipati belo vino i sok od paradajza pa kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve vreme dok se sos ne zgusne.
3. Pred kraj kuvanja vratiti šnicle u sos, dodati ren i začiniti po ukusu.
4. Krompir oguliti, iseći ga na kocke, obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz šnicle. Servirano jelo posuti sitno seckanim peršunom.