Sastojci:
Testo
150 ml mlake vode
30 g kvasca
300 ml ulja
1 prašak za pecivo
600 g brašna
Fil
200 g šećera
200 g mlevenih oraha
voda za špinovanje
Ostalo
šećer u prahu
Priprema:
1. Razmrviti kvasac u mlakoj vodi i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu brašna sa praškom za pecivo, pa dodati ulje i na kraju nadošli kvasac.
3. Umesiti glatko, mekše testo, postepeno dodajući preostalo brašno i ostaviti ga da naraste.
4. Zatim, 200 g šećera preliti vodom (da ogrezne za 1 prst) i ušpinovati.
5. Zatim, u ušpinovan šećer dodati 200 g mlevenih oraha, izmešati i ostaviti da se ohladi.
6. Od nadošlog testa kidati loptice, potom ih rastanjiti na dlanu, filovati sa po kašičicom fila i spojiti krajeve testa ka sredini.
7. Podmazati pleh i ređati ružice.
8. Peći ih u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumene.
9. Gotove ružice obilato uvaljati u šećer u prahu.