Sastojci:
3 jajeta
120 ml mleka
180 g brašna
1 prašak za pecivo
100 g ementaler sira
100 g feta sira
100 ml ulja
200 g svežeg spanaća
2-3 kašike ulja
so
Priprema:
1. Spanać oprati i sačekati da se ocedi, pa iseći na manje listiće i propržiti na malo ulja, oko 5-6 minuta. Skloniti sa ringle i ostaviti da se prohladi.
2. Brašno pomešati s praškom za pecivo. Ementaler izrendati, a fetu iseckati na manje kockice.
3. Jaja umutiti s malo soli, pa dodati mleko, brašno i ulje, neprestano mešajući smesu kako ne bi imala grudvica i postala homogena.
4. Dodati spanać, sireve i sjediniti smesu još jednom.
5. Pripremljenu pitu sipati u (manji) pleh, npr. za hleb, i peći u ugrejanoj rerni na 180°C, 40-50 minuta.
6. Pitu izvaditi iz pećnice, sačekati da se malo prohladi, izvaditi iz pleha i poslužiti.