Često začine kupujemo u većim količinama. Tako ih i koristimo duže vremena. Da ne bi gubili svoje sastojke i aromu, potrebno ih je čuvati na određeni način.
Evo nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu, pogotovo ako uskoro pravite veliko spremanje i u kuhinji:
– Kako bi sačuvali ukus i boju čuvajte ih na tamnom i hladnom mestu, daleko od vlage.
– Poslažite ih negde dalje od šporeta, rerne, frižidera, jer od pare i toplote mogu da istrule.
– Uvek ih čuvajte u hermetički zatvorenim posudama, najbolje od stakla ili plastike.
– Začini će kraće trajati ako ih držite u posudama u kojima su kupljeni. Nabavite svoje posude sa hermetičkim poklopcem.
– Kupujte začine u svom izvornom obliku, npr. biber u zrnu, jer će tako duže trajati
– Prema nekom pravilu, začini se mogu čuvati od 1 do 3 godine ili dok ne osetite promene u mirisu, boji ili ukusu.
Autor: Life Content
Foto: Pinterest