Sastojci:
– 8 jaja
– 6 malih šoljica šecera
– 1 oblanda
– 2 kesice praška za pecivo
– 6 šoljica brašna
– 1 šoljica kakaa
– 2 šoljice Dijamant ulja
za fil:
– 400g šećera
– 1l mleka
– 2 kesice pudinga od vanile
– 1 mala teglica pekmeza od kajsija
– 250g Dijamant margarina
Priprema:
Za žutu koru izmutiti 4 jajeta, 3 male šoljice brašna, 3 male šoljice šećera, 1 mala šoljica ulja, 1 prašak za pecivo. Za braon koru izmutiti sve isto samo dodati i jednu malu šoljicu kakao. Staviti da se peče. Kad su kore pečene svaku preseći na 10 traka jednake sirine. Fil staviti šećer u šerpu na tihoj vatri da se istopi. Zatim dodati margarin i sve vreme mešati dok se istopi. Staviti 9 dl mleka. Posebno u 1 dl umutiti puding i ukuvati u mleko kad provri. Dobije se pravi karamel fil. Svih 5 listova oblande premazati vrućim filom i na svaki staviti 2 trake jednu žutu jednu braon i premazati ih pekmezom. Preko toga staviti još dve trake naizmenično na braon staviti žutu, a na žutu staviti braon, da izgleda kao šah. Zatim uviti u rolat.
Recept Tatjane Stojanović iz Debeljače